Tjänster

Allt för din värmepump

Vi erbjuder mer än bara installationer av värmepumpar. Målet är att vara en heltäckande firma som du kan anlita för alla problem som kan komma då du investerar i en ny värmepump. Vi står för kvalitativa lösningar till rimliga priser och vi behandlar varje kund - och uppdrag - unikt.

Målet är att bygga långsiktiga relationer tillsammans med våra kunder. Vi är gärna med dig längs hela din resa - från köpet av värmepump, vidare till installationen och hela vägen fram till dess att det är dags att investera i en ny. Med oss som partner så blir den resan så lång som det bara är möjligt. Vi ser till att din värmepump får den längsta möjliga livslängden.

Kontakta oss gärna för att få en offert!

Några av de tjänster du kan anlita oss för är dessa:

Service av värmepump

Regelbunden service av en värmepump är en väsentlig del av underhållet och något som garanterat en lång livslängd. Nya värmepumpar har ofta ett serviceavtal inkluderat, men så fort en värmepump börjar bli äldre så är det dags att ta eget ansvar och utöka intervallerna för service. Det är samma sak som för din bil. En gedigen och professionell service av din värmepump gör att problem kan upptäckas - och åtgärdas - i tid och att den fulla effekten kan nås. Vid en service så tar vi exempelvis bort fett, smuts och damm från lamellerna och vi ser till att alla mindre delar fungerar på ett optimalt sätt. En äldre värmepump kan tappa upp till 30% i ren effekt under loppet av bara något år. En professionell service ger full effekt igen. Det handlar om en investering.

Rengöringsservice

Tycker du att din värmepump låter mer än vanligt och att den verkar ha tappat i effekt? Det är långt ifrån ovanligt och inte sällan så handlar lösningen om något så enkelt som att den behöver rengöras. I en värmepump så fastnar den obönhörligen en massa damm, en massa smuts och lager av fett. Detta gör att pumpen tappar i effekt och att den även kan börja leva om och störa dig i vardagen. Genom att anlita oss för rengöring så får du en värmepump som fungerar optimalt och som håller en lägre ljudnivå. Vi kan även hjälpa dig att upprätta ett avtal där vi med givna intervaller - exempelvis en gång per år - kommer förbi och rengör din värmepump. Det ökar livslängden och ger en avsevärt mycket högre effekt.

Installationer av värmepumpar

Vi är experter på att installera värmepumpar av alla slag - och i alla typer av hushåll, lokaler och fastigheter. Vi behandlar alla uppdrag med samma fokus och med samma professionalism. Målet är att skapa lösningar som fungerar optimalt i förhållande till hur lokalen ser ut. Vi mäter ut lämplig placering och arbetar hårt med att skapa den mest optimala lösningen för just dig. En värmepump blir - oavsett pris och oavsett modell eller märke - aldrig bättre än hur den installeras.

Demontering av värmepumpar

Har din värmepump gett upp? Ingenting varar för evigt och förr eller senare så drar även en värmepump sin sista suck. Då kommer alltid frågan om hur man får bort den från bostaden och hur man kan göra plats för en ny? Enkelt, du ringer oss. Vi åtar oss demontering av värmepumpar där vi A) tar hand om alla delar som fortfarande fungerar och B) tar resten till miljöstationen och sorterar delarna efter de gällande lagar och regler som finns. Du kan givetvis kombinera demontering av din gamla värmepump med installation av den nya.

Kontrollservice av installerade värmepumpar

Innan din installerade värmepump sätts i drift så bör en kontrollservice ske. Detta för att säkerställa att allt är i sin ordning och fungerar som det ska. Du kan anlita oss för denna detalj där vi går igenom installationen och pumpens skick. Detta kan vara bra att ha i framtiden om värmepumpen skulle gå sönder och där exempelvis ett försäkringsärende skulle uppenbara sig. Genom vår kontrollservice är du på den säkra sidan.

Försäljning av värmepumpar

Vilken värmepump är egentligen bäst för just din bostad? Vi kan hjälpa dig att hitta den optimala lösningen och med att hitta rätt värmepump för dina behov, önskemål och krav. Vi samarbetar med några av de största aktörerna på marknaden och du kan som en följd av detta köpa din värmepump via oss - till väldigt bra priser. Givetvis så kan du även i samband med detta låta oss ta hand om installationen också.

Felsökning

Att en värmepump slutar fungera eller går ner i effekt innebär inte att den måste kasseras. Nej, man kan ofta komma till bukt med problematiken genom en felsökning där vi först och främst tar reda på varför din värmepump inte fungerar optimalt - och därefter sätter in lämpliga åtgärder för att få full effekt igen. En felsökning idag handlar om väldigt mycket teknik där moderna pumpar fungerar ungefär som moderna bilar: man använder sig av en dator för att hitta det som är felaktigt. En felsökning i vår regi garanterar snabba reparationer av helt rätt detaljer på din värmepump.

Installation utförd av certifierad kyl- och värmepumpsinstallatör

All vår personal är certifierade kyl- och värmepumpsinstallatörer. Det ger dig som kund en trygghet i att installationen sker enligt vedertagna regler och på ett rakt igenom fackmannamässigt sätt. Din värmepump kommer att fungera optimalt och nå sin fulla effekt. Samtidigt så är du också säker om någonting i framtiden skulle hända. Om din värmepump går sönder - vilket kan hända - så kan du visa försäkringsbolaget att installationen skett på ett professionellt sätt - och av certifierad personal. Det finns ofta som krav för att ersättning ska betalas ut.

Installera en effektiv värmepump och spara pengar!