Värmepumpar Göteborg

Effektivisera och spara energi

Värmepumpar

Vi är återförsäljare för Thermias värmepumpar i Göteborg. Produkterna finns i en mängd olika varianter. Bland annat erbjuder vi:

Effektiva luftvärmepumpar

Vi erbjuder luftvärmepumpar som hämtar energin direkt från omgivningen och omvandlar kyla till värme. En av våra effektivaste pumpar hämtar värme från så låga temperaturer som -20 grader, vilket det är få pumpar på marknaden som klarar av. Så slipper du oroa dig, även om det skulle bli en köldknäpp hemma i Göteborg. Råkar det bli ännu kallar än så under några dagar har dessa pumpar inbyggd elpatron som förstärker effekten vid behov och till en hanterbar kostnad.

Värmepump med inbyggd varmvattenförsörjning

En kritik som tidigare har riktats mot värmepumpar är att de inte har haft en tillräckligt bra varmvattenförsörjning eller helt saknat denna så att man varit tvungen att investera i en separat elektrisk varmvattenberedare. Idag ser det annorlunda ut och det finns värmepumpar med en rejält tilltagen kapacitet för varmvattnet så att du kan ta ett bad eller en lång dusch precis när du känner för det.

Bergvärme

En bergvärmepump kräver en något större initial investering, men lönar sig snabbt i form av mycket låga uppvärmningskostnader. Här får du ett system som fungerar utan minsta bekymmer, oavsett vilken temperatur det är utomhus. Bergvärmen kräver att en värmebrunn borras in i berggrunden. Därifrån hämtas sedan den energi som omvandlas till värme i ditt hus. En källa som inte lär sina på mycket lång tid framöver.

Smart styrning av din värmepump

Ett flertal av Thermias nyaste modeller erbjuder smart styrning där varvtal och effekt anpassas till omgivningen, snarare än att gå med en viss effekt under specifika tider på dygnet. Tack vare att pumpen själv reglerar hur stor effekt som krävs kommer du att spara än mer energi gentemot andra modeller.

För dig som vill ha än mer kontroll, till exempel genom att slå igång värmepumpen på lite högre effekt när du har varit ute en kall dag, kan du välja till mobilstyrning via app till somliga av de värmepumpar vi erbjuder. Hör av dig till oss så berättar vi mer om de produkter som finns.

 

 

Installera en effektiv värmepump och spara pengar!